Продължаваме да ви срещаме с успешни българи в поредицата, която

...
 Продължаваме да ви срещаме с успешни българи в поредицата, която
Коментари Харесай

Политолог по образование и призвание: Срещаме ви с успешната българка Мила Мошелова

 

Продължаваме да ви срещаме с сполучливи българи в поредицата, която има за цел да открои значимостта на вота на идните избори на всеки един от вас. Защо гласът ни на Европейските избори е значим за живота ни в България и кои са уроците от живота зад граница?

Сблъсък сред Андрей Ковачев от ГЕРБ-СДС и Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия

Мила Мошелова е политолог по обучение и предопределение - оказва помощ на хора, цивилен и бизнес организации да осмислят политическите процеси и мястото си в тях. Професионалният ѝ опит е в неправителствения бранш в България, Англия, Германия.

Завършва Класическата гимназия в София. Следва в Шотландия - политология и интернационалните връзки, продължава с магистратура в Лондон, пази и докторат в „ Софийския университет “. Освен на Острова, където прекарва към 8 години, живее за няколко месеца и в Германия като посетител откривател, част от докторската ѝ работа, в град на границата сред Полша и Германия.

 Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)  Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София 2 мин. Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София  Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)  Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София 2 мин. Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София

Интересът към историята и поуките от нея стартира още от гимназията, а ползата към политиката най-много от фамилните диалози.

Докато върви по своя път зад граница, животът ѝ не е елементарен. Сменя разнообразни работи – от компания за разчистване на общежития до интервюиращ за изследвания към университета. Паралелно с образованието си не стопира да се интересува от разнообразни дела в гражданския бранш.

„ Едната идея, която мен доста ме занимаваше и ми е близка до сърцето, беше тематиката за трафика на хора за престъпна и полова употреба... Работех за организация, която проучваше такива проблеми, пътищата на този трафик, помагаше на жертвите, в това число съм участвала в едно от британските съдилища на дело, на което дете под 18 години беше хванато в закононарушение, само че беше жертва на трафик. Аз проучвах пътищата на тези хора от България и Румъния и се пробвах да групирам данни и да поучавам по какъв начин да подходим по отношение на подтекста, който е тук. Друга идея, която ме занимаваше тогава бяха изборите, постоянно се вълнувах къде има секции, ще има ли, пробвах се да съм дейна на тази тематика “, споделя Мила.

Сблъсък сред Андрей Ковачев от ГЕРБ-СДС и Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия

„ На Европа ѝ предстоят много огромни провокации в идващите няколко десетилетия. Населението в Европа застарява. За страдание на територията на Европа се води война, поради съветската експанзия. Също по този начин е належащо да предприемем стъпки за така наречен „ зелен преход “. Виждаме много противодействие от централноевропейските и източноевропейските страни по тази тематика. Това е нещо, по което ние би трябвало да участваме като страна, също по този начин да допринесем за консесуса по тези тематики, тъй като няма по какъв начин да имаме бъдеще, в случай че не сме на несъмнено място и в случай че ситуацията, в която живеем не е мирна и ние не се грижим ежедневно за това “, счита Мила.

„ Искам да пребивавам в България, в която в политиката не приказваме какво е направил другият, а какво ще направя аз. Искам да пребивавам в България, в която никой няма да бъде обект на принуждение, на ненавист, на дискриминация единствено тъй като наподобява друго или приказва друго. Искам да пребивавам в България, в която младежите са научени на сериозно мислене и на аналитични умения в границите на образованието си. Европа е едно от местата, където нововъведенията и културното развиване постоянно са били силата. Ние сме давали образец на целия свят и продължаваме да го вършим. Аз желая България да е част от този развой и тя има място в него “, споделя Мила.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР